body piercing operatiune
Body piercing-ul este un procedeu vechi de cand lumea, ca si moda tatuajului. In diferitele culturi, semnifica apartenenta la o familie (nobila sau regala), simbolizeaza curajul, uneori virilitatea si, de cele mai multe ori, dorinta „purtatorului” de a iesi cumva in evidenta…
Cel care doreste sa fie supus acestui „tratament” ar trebui sa stie cateva lucruri.
Nu este bine sa apelam la orice „specialist”. Este preferabil ca manevra sa fie executata intr-un cabinet autorizat sanitar. Nu este deplasat sa solicitati celui care va efectua lucrarea sa va arate autorizatiile, instrumentarul, dispozitivele de sterilizare. Daca nu consimte, mai bine renuntati. Riscurile dumneavoastra sunt, altfel, mai mari.

piercing01
Practica aplicarii de cercei (piercing) pe diverse parti ale corpului a existat inca de la aparitia omului pe pamant. Chiar din cele mai vechi timpuri, intotdeauna oamenii s-au exprimat prin intermediul “artei pe corp”, ce include tatuajele si piercing-urile.

Astazi, oamenii sunt mult mai preocupati de felul in care arata, indiferent de chinurile prin care trebuie sa treaca in acest scop. Unii incearca diferite “ritualuri” sau tipuri de “arta pe corp” pentru a fi la moda, iar acest lucru implica uneori aplicarea de cercei (“piercing-uri”) pe diverse parti ale corpului, pentru a fi in tendinte. Cea mai buna modalitate de a mentine orice fel de piercing pe corp este sa eviti sa il atingi si sa ii schimbi locul daca acest lucru nu este necesar. Cerceii pentru corp nu sunt precum cei pentru urechi, pe care poti sa ii indepartezi sau sa ii porti dupa bunul tau plac.

Multi oameni viseaza la un tatuaj, insa nu sunt constienti ca tatuajele recente sunt foarte dureroase, necesitand ingrijiri speciale.

  • Urmati instructiunile date de persoana care v-a facut tatuajul, in legatura cu ce trebuie sa faceti in perioada imediat urmatoare.
  • Lasati bandajul pe tatuaj intre 2 si 6 de ore. Odata tatuajul terminat, persoana care vi l-a facut va curata zona si va aplica un unguent antibacterian, acoperindu-l cu un bandaj. Nu va lasati convinsi de prieteni sa va descoperiti tatuajul inainte de vreme, pentru a-l vedea. Acesta trebuie sa stea acoperit cel putin 2 ore.

istoria tatuajelor
Moda tatuajelor in societatea romaneasca o putem considera prezenta inca din Evul Mediu la nivelul paturilor superioare sau probabil la o serie de personaje mai extravagante precum Petru Cercel, Aloisio Gritti sau Stefanita.
O data cu modernitatea, moda tatuajelor s-a raspandit in toate structurile sociale, cu precadere cele urbane. Tatuajul, de la un insemn al unei caste sociale sau un anumit grup de indivizi care se delimitau de restul societatii, printr-o trasatura fiziologica sau psihologica, veacul al XIX-lea, a semnificat o adevarata "explozie" a numarului mare de tatuaje si o diversitate a simbolurilor. Tatuajele cu simbolurile lor variate se intalnesc de la delincventi la inalta societate. Din perspectiva sociologica si psihologica (care amandoua au o puternica consistenta imaginara si mentala), simbolurile tatuate subliniaza si unele particularitati ale personalitatii individuale.

tatuaje 3d bucuresti
Popoarele primitive îşi tatuau adolescenţii ca ritual de trecere. Teoria era că un băiat care nu putea suporta astfel de dureri nu era de niciun folos în luptă. În mod similar, se credea că fetele nu puteau face faţă chinurilor naşterii. Mulţi dintre aceşti copii consideraţi sub standarde erau însă oricum tatuaţi cu un marcaj care-i excludea din rândurile tribului. Totemurile animale erau un motiv comun printre popoarele primitive. Se considera că purtătorii de imagini de şerpi, broaşte, fluturi, lupi sau urşi preluau, prin magia asocierii, o parte dintre puterile acestor animale. În alte culturi, un totem animal indica o legătură spirituală cu acea vietate care le ghida viaţa. Istoricii care s-au preocupat de rădăcinile tatuajelor susţin, astfel, că în China un porc sau un cal tatuat însemna noroc, iar imaginea unui peşte era aducătoare de sănătate şi de prosperitate.

 

DOARE TATUAJUL?  Partea proasta e ca da, intotdeauna va durea!studio

In definitiv, procesul presupune introducerea tusului in piele, prin intermediul unor ace. Partea buna e ca tatuatul nu doare atat de tare incat sa nu poata fi suportat. E dificil de estimate masura in care doare, asta pentru ca difera in functie de persoana, de partea corpului si chiar de perioada in care esti tatuat. Insa cu cat vei fi mai relaxat, cu atat vei resimti procesul mai usor. Doare cel mai tare in zonele sensibile ale corpului. Din nou ajungem la partea in care mentionez ca partile sensibile difera in functie de persoana. Un lucru care nu trebuie luat in considerare in momentul in care te decizi sa te tatuezi este identificarea locului cel mai putin dureros, asta pentru ca vei afla cat de mult sau putin doare atunci cand acul va strapunge pielea.

tatuaj blog

Tatuajul este o formă de artă apărută cu mii de ani în urmă. Acesta se realiza la început cu ajutorul unor ustensile din os, care aveau aspectul unor dălți zimțate. Tatuajul este practic introducerea de tuș într-un strat superficial al pielii, astfel putându-se crea diferite motive.
Deși la început tatuajele aveau rolul de a marca funcția unui individ într-un trib, acesta a fost preluat de europeni și de alte națiuni, modificându-i funcția într-una artistică. Modul de realizare a tatuajelor s-a modificat foarte mult în ultimele două sute de ani, în zilele noastre utilizându-se aparate special concepute pentru așa ceva, iar simplele modele de altă dată au fost înlocuite cu motive florale, simboluri chinezești etc., ajungându-se chiar la portrete de o calitate și fidelitate remarcabilă. Astăzi, tatuajele se execută în saloane specializate, care oferă condiții optime realizării unei astfel de lucrări (curățenie, aparatură profesională, personal specializat).

tatu1Originea tatuajului din Polinezia se pierde in negura timpurilor. E posibil ca aceasta sa se regaseasca in cultura migrantilor inainte ca acestia sa fi ocupat insulele. Un lucru e cert: valoarea estetica a tatuajelor i-a sedus dintotdeauna pe polinezieni. Persoanele care executau tatuaje se bucurau de un inalt prestigiu in societate. Pentru a obtine pigmentii necesari, acestia ardeau fructe insirate pe tepuse ca niste frigarui. Prafurile arse, de diverse culori, erau diluate cu apa. In solutia obtinuta erau inmuiate varfuri sau instrumente in forma de pieptan cu dintii foarte ascutiti, confectionate din os sau carcasa de broasca testoasa, fixate pe un maner de lemn. Motivele erau grupate pe familii decorative, care sugerau cerul instelat, animale, elemente din natura sau erau combinatii de figuri lineare si geometrice. Dantura unui rechin, de pilda, era reprezentata de mici triunghiuri. Cele mai raspandite desene sugerau insa formele umane, inspirate din arta traditionala tiki.
Maestrii tatuajelor nu se hazardau sa efectueze desenele din imaginatie. Aveau la dispozitie numeroase modele pictate pe pietre netede, pe scanduri de lemn sau tulpini de bambus. Clientii isi alegeau din aceste esantioane modelele si, impreuna cu maestrii, se hotarau asupra compozitiilor. Femeile beneficiau doar de reprezentari simple, in special lineare, executate pe brate sau picioare.

tattooPentru a realiza un tatuaj, un tatuator foloseste un aparat electric ce contine mici tuburi cu cerneala atasate la ace sterilizate. Astfel, se injecteaza cerneala in piele, printr-o serie de mici rani punctate. Totusi, stim ca celulele pielii se regenereaza constant. Atunci cum de un tatuaj este permanent? Pielea are trei straturi: epiderma, derma si hipoderma. Cand este injectata in piele, cerneala se imprastie prin punctul de insertie atat in derma cat si in hipoderma. Astfel, celulele epidermei, cele care se regenereaza, vindeca zona lezata, dar cerneala ramane in straturile inferioare. Un tatuaj facut corect nu ajunge in hipoderma, care ofera suport pentru cele doua straturi superioare. Daca cerneala ajunge in hipoderma tatuajul nu va fi indeajuns de vizibil. Pe masura ce inaintezi in varsta, cerneala tatuajului ar putea sa migreze mai adanc in derma, de aceea tatuajul isi va pierde din intensitate.

tatuaj blog03

Ca orice domeniu, tatuajele au început de undeva, însă foarte mulți oameni se întreabă de unde, iar pentru acest lucru trebuie să căutăm în arhivele istorice, să vedem cine a avut primul tatuaj și de unde s-a dezvoltat această artă, care se pare că are din ce în ce mai mulți simpatizanți.

În Egipt și India tatuajele au reprezentat simboluri culturale pentru majoritatea triburilor. Apartenența la un trib era simbolizată printr-un tatuaj reprezentativ. În India, tatuajele se numeau „Godna”. În mintea populației din aceste zone, tatuajele permanente au rămas la stadiu de cultură simbolică, precum și pentru zona de nord a Africii.

În Europa, primele tatuaje au fost în triburile de origine germanică și celtică, dar și în centrul și nordul continentului. În perioada Greciei antice, tatuajele erau asociate cu grupuri religioase și de aici și respingerea acestora de către societate. Apoi, a existat o perioadă, tot în Grecia, în care tatuajele erau asociate cu sclavii.

În Japonia, tatuajele au fost la început în scop decorativ și spiritual, urmând apoi o perioadă, între anii 1603-1868, în care tatuajele reprezentau un statut social. Spre exemplu, puteai recunoaște pompieri, muncitori sau prostituate, după tatuajele pe care le purtau. Între 1720 și 1870, tatuajele au fost dedicate criminalilor. Aceștia erau pedepsiți în acest mod, pentru a scoate în evidență faptul că sunt criminali. Plecând de la aceste tatuaje, sub formă de pedeapsă, s-au strâns în timp mulți adepți ai tatuajului care să reprezinte agresivitatea individului, și astfel, ceva mai târziu, s-a format ceea ce azi numim mafia japoneză, Yakuza.

Se crede că originea cuvântului tatuaj, vine din cuvântul tatau, Samoa. În Samoa, arta tatuajului este transmisă din tată în fiu, și astfel, istoria are continuitate. Tatuajul în această zonă cuprinde 5 sesiuni pe parcursul a zece zile.

tattoo2

Statutul cultural al tatuajului a evoluat rapid de la zonele anti-sociale ale anilor 1940 devenind, în anii 2000, o marcă a tendinţelor modei. Mai întâi tatuajul a fost adoptat de vedete rock precum The Rolling Stones, pentru ca mai apoi să fie acceptat de curentul cultural majoritar. Astăzi, tatuajele pot fi văzute atât la vedetele rock, cât şi la sportivii de performanţă, manechine sau staruri de cinema. Printre acestea din urmă se numără şi Megan Fox, care are o sumedenie de tatuaje, primul dintre ele cu Marylin Monroe, idolul ei. „Este una dintre primele persoane pe care le-am văzut la televizor”, a explicat Megan. Actriţa mai are un poem tatuat pe piept, un vers din „Regele Lear” tatuat pe umăr, dar şi numele lui Brian (Austin Green), cel care i-a devenit soţ.

SUS