Tatuajele vedetelor

Statutul cultural al tatuajului a evoluat rapid de la zonele anti-sociale ale anilor 1940 devenind, în anii 2000, o marcă a tendinţelor modei. Mai întâi tatuajul a fost adoptat de vedete rock precum The Rolling Stones, pentru ca mai apoi să fie acceptat de curentul cultural majoritar. Astăzi, tatuajele pot fi văzute atât la vedetele rock, cât şi la sportivii de performanţă, manechine sau staruri de cinema. Printre acestea din urmă se numără şi Megan Fox, care are o sumedenie de tatuaje, primul dintre ele cu Marylin Monroe, idolul ei. „Este una dintre primele persoane pe care le-am văzut la televizor”, a explicat Megan. Actriţa mai are un poem tatuat pe piept, un vers din „Regele Lear” tatuat pe umăr, dar şi numele lui Brian (Austin Green), cel care i-a devenit soţ. Cel mai nou tatuaj e un citat din Nietzsche: „Iar cei care dansau erau consideraţi nebuni de cei care nu puteau auzi muzica”.
O altă divă a Hollywood-ului, Angelina Jolie, are o colecţie impresionantă de tatuaje – peste zece – şi nu pare să vrea să se oprească. Printre acestea se numără un citat din Tennessee Williams, „O rugăciune pentru sălbaticii ţinuţi în cuşcă”, coordonatele geografice ale locurilor de unde şi-a adoptat copiii şi ale oraşului unde s-a născut soţul ei, Brad Pitt, sintagma „plin de voinţă” scrisă în arabă, precum şi citatul latinesc „Quod me nutrit me destruit” (Ce mă hrăneşte mă şi distruge). Acest din urmă tatuaj e plasat la câţiva centimetri sub buric. Un alt tatuaj, desenat pe umărul e stâng, reprezintă o rugăciune sanscrită pentru fiul ei, Maddox, acoperind mai-vechiul tatuaj „moarte”, scris în japoneza veche. Pe spate are un tigru asiatic, iar sub acesta un tatuaj cu un dragon.

 tattoo2

La rândul ei, Britney Spears se poate lăuda cu o ceafă plină de tatuaje cu simboluri cabalistice care ar trebui să însemne „însănătoşire”. Sunt şi voci care susţin însă că simbolurile, scrise greşit, nu înseamnă nimic. Zona sacrală a artistei e împodobită cu imaginea unui elf, Britney mai are un fluture în zbor deasupra unui cârcel de viţă de vie, dar şi o floare pe care e inscripţionată ideograma chinezească pentru „miste”.
Amy Winehouse, pe de altă parte, avea atâtea tatuaje cât o trupă rock. O cruce egipteană pe ceafă, o pană pe braţul stâng, un fulger şi o pasăre cântând pe braţul drept, câteva nimfe retro şi multe, multe altele. Notele muzicale, lacrimile şi ancorele nu au lipsit nici ele din arsenalul de podoabe ale lui Amy. Rebela cântăreaţă s-a tatuat pentru prima oară pe fese, la vârsta de 15 ani, cu imaginea lui Betty Boop.

Visit http://betroll.co.uk/ the best bookies
SUS