Istoria tatuajelor in lume.

tatuaj blog03

Ca orice domeniu, tatuajele au început de undeva, însă foarte mulți oameni se întreabă de unde, iar pentru acest lucru trebuie să căutăm în arhivele istorice, să vedem cine a avut primul tatuaj și de unde s-a dezvoltat această artă, care se pare că are din ce în ce mai mulți simpatizanți.

În Egipt și India tatuajele au reprezentat simboluri culturale pentru majoritatea triburilor. Apartenența la un trib era simbolizată printr-un tatuaj reprezentativ. În India, tatuajele se numeau „Godna”. În mintea populației din aceste zone, tatuajele permanente au rămas la stadiu de cultură simbolică, precum și pentru zona de nord a Africii.

În Europa, primele tatuaje au fost în triburile de origine germanică și celtică, dar și în centrul și nordul continentului. În perioada Greciei antice, tatuajele erau asociate cu grupuri religioase și de aici și respingerea acestora de către societate. Apoi, a existat o perioadă, tot în Grecia, în care tatuajele erau asociate cu sclavii.

În Japonia, tatuajele au fost la început în scop decorativ și spiritual, urmând apoi o perioadă, între anii 1603-1868, în care tatuajele reprezentau un statut social. Spre exemplu, puteai recunoaște pompieri, muncitori sau prostituate, după tatuajele pe care le purtau. Între 1720 și 1870, tatuajele au fost dedicate criminalilor. Aceștia erau pedepsiți în acest mod, pentru a scoate în evidență faptul că sunt criminali. Plecând de la aceste tatuaje, sub formă de pedeapsă, s-au strâns în timp mulți adepți ai tatuajului care să reprezinte agresivitatea individului, și astfel, ceva mai târziu, s-a format ceea ce azi numim mafia japoneză, Yakuza.

Se crede că originea cuvântului tatuaj, vine din cuvântul tatau, Samoa. În Samoa, arta tatuajului este transmisă din tată în fiu, și astfel, istoria are continuitate. Tatuajul în această zonă cuprinde 5 sesiuni pe parcursul a zece zile.

SUS