Cum se realizeaza un tatuaj?

Pentru a realiza un tatuaj, un tatuator foloseste un aparat electric ce contine mici tuburi cu cerneala atasate la ace sterilizate. Astfel, se injecteaza cerneala in piele, printr-o serie de mici rani punctate. Totusi, stim ca celulele pielii se regenereaza constant.

Atunci cum de un tatuaj este permanent? Pielea are trei straturi: epiderma, derma si hipoderma. Cand este injectata in piele, cerneala se imprastie prin punctul de insertie atat in derma cat si in hipoderma. Astfel, celulele epidermei, cele care se regenereaza, vindeca zona lezata, dar cerneala ramane in straturile inferioare. Derma recunoaste cerneala ca fiind corp strain, insa pentru ca nu se regenereaza precum epiderma, o blocheaza in celule, pentru a nu se imprastia in organism.

tattoo

Un tatuaj facut corect nu ajunge in hipoderma, care ofera suport pentru cele doua straturi superioare. Daca cerneala ajunge in hipoderma tatuajul nu va fi indeajuns de vizibil. Pe masura ce inaintezi in varsta, cerneala tatuajului ar putea sa migreze mai adanc in derma, de aceea tatuajul isi va pierde din intensitate.

SUS