Intrebari frecvente despre tatuaje.

DOARE TATUAJUL?  Partea proasta e ca da, intotdeauna va durea!

In definitiv, procesul presupune introducerea tusului in piele, prin intermediul unor ace.

Partea buna e ca tatuatul nu doare atat de tare incat sa nu poata fi suportat. E dificil de estimate masura in care doare, asta pentru ca difera in functie de persoana, de partea corpului si chiar de perioada in care esti tatuat.Insa cu cat vei fi mai relaxat, cu atat vei resimti procesul mai usor.

Aminteste-ti ca durerea este parte a procesului de tatuare si ca un tatuaj nu este un simplu “transfer”. Asa ca nu te obosi la gandul ca ai pute afolosi anastezice si, in nici un caz, nu amesteca tatuatul cu alcoolul. studio

Ca trebuie sa fii beat in timp ce te tatuezi este doar un mit care, fie vorba intre noi, nu are nici un efect de diminuare a durerii. E greu de gasit un mix bun.UNDE DOARE CEL MAI TARE?

Doare cel mai tare in zonele sensibile ale corpului. Din nou ajungem la partea in care mentionez ca partile sensibile difera in functie de persoana.

Un lucru care nu trebuie luat in considerare in momentul in care te decizi sa te tatuezi este identificarea locului cel mai putin dureros, asta pentru ca vei afla cat de mult sau putin doare atunci cand acul va strapunge pielea.

Durerea este suportabila indiferent de loc, asa ca e mult mai important saiti alegi locul viitorului tatuaj acolo unde vrei tu sa fie, unde crezi ca s-ar potrivi cel mai bine. Pana la urma, te vei bucura de el pentru restul vietii.

INGRIJIREA TATUAJULUI

Introducerea pigmentului sub piele este prima etapa din achizitia unui tatuaj, dar la fel de multa importanta va trebui sa acorzi ingrijirii acestuia.

Dupa fiecare operatiune tatuajul va ramane acoperit catevaore (2-12ore) pentru a fi protejat de praf,impuritati,etc.

Dupa inlaturarea bandajului tatuajul va trebui spalat cu apa calduta si sapun antibacterian (recomandat PROTEX ), se sterge cu un prosop de hartie de unica folosinta, iar apoi se aplica un unguent recomandat de artist.(BEPANTHEN UNGUENT cel mai popular si mai la indemana) Unguentul se aplica de cca2-3 ori pe zi in strat subtire timp de 7-10 zile.

Pe toata perioada vindecarii sunt interzise baile in ape murdare (piscine,rau,mare), scarpinatul sau lovirea tatuajului, precum si expunerea la radiatii UV (soare,solar).

Pentru pastrarea aspectului mereu proaspat al tatujajului,dupa perioada de vindecare este indicat sa va hidratati pielea cu crema de corp, iar in timpul verii trebuie protejat cu o crema cu factor mare de protectie(50+)

SUS