Îngrijirea tatuajelor și a piercingurilor

Îngrijirea tatuajelor și piercingurilor este o etapă importantă pentru a avea un rezultat perfect, așa cum ți-l dorești.

Recomandăm să respecți toate etapele de mai jos.

Etape de vindecare și îngrijire tatuaje

1. Lasă bandajul pe tatuaj între 2 și 6 de ore. Odată tatuajul terminat, persoana care vi l-a făcut, va curăța zona și va aplica un unguent antibacterian. La final va fi acoperit cu un bandaj.

* Nu te lăsa convins să îți descoperi tatuajul înainte de vreme. Acesta trebuie să stea acoperit cel puțin 2 ore.

2. Spală tatuajul ușor, cu apă călduță și cu săpun antibacterian, înlăturând, cu atenție, orice urmă de unguent, sânge sau tuș rămase pe piele.

* Evită bureții sau cârpele, deoarece acestea sunt pline de bacterii.

* Nu folosiți apa fierbinte pentru că tatuajul va sângera din nou, iar apa rece nu va curăța bine.

3. După spălare, usucă tatuajul cu un prosop de hârtie (fară parfurm, creme etc.) prin tamponare. Nu folosi mișcări apăsate, deoarece acesta se va irita. Odată uscat, lasă tatuajul neacoperit între 20 de minute și o ora.

4. După ce tatuajul s-a uscat bine, aplică un strat subțire de unguent bogat în vitamina A. Ai grijă ca acesta să intre în piele și evită să pui un strat prea gros. Acesta nu va lăsa pielea să respire și pot apărea bacterii.

5. Repetă procesul de spălare și hidratare a tatuajului, de 3-5 ori pe zi, timp de 3-4 săptămâni.

ATENȚIE

Tatuajele sunt afectate de razele ultraviolete, care provoacă decolorarea acestora. Prin urmare este recomandată o cremă protectoare (50+) când expuneți tatuajul la soare, solar, etc.

Dacă dorești să afli mai mult, îți recomandăm să vorbești cu unul dintre artiștii noștri în arta tatuajelor aici. 

Curios cum realizăm tatuajele?

Îngrijire piercinguri

Perioada critică de îngrijire este pe parcursul primei luni sau 4-6 săptămâni de la efectuarea operațiunii.

În perioada de vindecare

  • Piercing în limbă îngrijire

Este indicat ca schimbarea unui piercing din limbă să fie efectuată cu ajutorul unei alte persoane.

Se spală frecvent cu apă caldă cu sare, se evită introducerea obiectelor murdare în gură și se evită pe cât posibil fumatul cel puțin 3-4 zile.

* Trebuie să știi că scoaterea piercingului din limbă, la scurt timp după efectuarea găurii, poate duce la închiderea acesteia, iar reintroducerea piercingului poate fi dureros.

  • Piercing în nas îngrijire

Trebuie curățat de 2 ori pe zi în primele 3 luni. Spală-te bine pe mâini cu apă și săpun antibacterian, pentru a preveni infecțiile.

După perioada de vindecare

Piercingul în limbă  poate fi înlocuit de către persoana în cauză, după cum urmează:

Ai grijă să îți clătești bine gura cu apă sărată călduță sau cu apă de gură.

În prealabil recomdanăm să te speli pe mâini cu un săpun antibacterian și să te ștergi bine. Degetele trebuie să nu fie ude atunci când manevrați piercingul. Altfel riscați să vă alunece din mană.

Recomandare 

Îngrijirea și supravegherea trebuie continuate cel puțin pentru perioada minimă indicată în cazul fiecărui tip de piercing.